Falfestésről, mentálhigiénés szemléletről és közösségépítésről megjelent publikációink

Falfestésről, mentálhigiénés szemléletről és közösségépítésről megjelent publikációink

Falra festett álmok

FALRA FESTETT ÁLMOK

Gyergyószentmiklósi falfestmények története, üzenete képekben
Lapozd itt!
This image for Image Layouts addon

Milyen szín lennél?
Önismeretet segítő, kreatív gyakorlatok gyűjteménye

Ha önfejlesztésre vágysz és nyitott vagy az újszerű önkifejezést segítő módszerekre akkor ez a könyv neked szól. A gyakorlatgyűjtemény alkotásra és önismereti munkára hív. Olyan kreatív gyakorlatokat találsz benne, melyek az elmélyülést, érzelmeidre való reflektálást és az önmagadra való figyelést teszik lehetővé. A rajzolásra, festésre és kollázs technikára épülő témafeldolgozás kizökkent a megszokott gondolkodási sémákból és új perspektívát kínál az önismereti utadon. Mindezt teszi úgy, hogy közben az alkotás örömét éled át. A gyakorlatok végzése során olyan önismereti témákat járhatsz körül, mint „ki vagyok én?” kérdéskör, érzések, értékek és tulajdonságok, múlt és jövő, kapcsolatok, jelenben lenni és a problémamegoldás.

Az 52 gyakorlat némelyikéhez letölthető mellékleteket is találsz, ezek segítik egyes gyakorlatok elvégzését. Gyere és fedezd fel az alkotás által az önmagad felé vezető utat és ne feledd, az alkotási folyamat legalább annyira fontos, mint a végeredmény!

This image for Image Layouts addon

Fodor Rita
Fessünk Álmokat Kiadvány

A 2016-2019 között megvalósult programokat bemutató kiadvány

Lapozd itt!

"Fessünk álmokat!" és ami mögötte van

Fodor Rita előadása a II. Gyergyói Diákkonferencián

2016. szeptember 24., Gyergyószentmiklós

Előadásomban a 2016 augusztus 22-26 között megvalósult "Fessünk álmokat!" projekt bemutatására igyekszem. A projekt keretén belül a falfestés, mint közösségépítő módszer segítségével egy tíz méteres falszakaszt festettek ki a gyergyószentmiklósi Szivárvány alatti gyermekotthon gyerekei. A projekt fő célja interaktív közösségi élmény nyújtása, célok, álmok közös feldolgozása. A módszer segít szinte bármilyen téma feldolgozásában, új élmények megtapasztalásában. A részt vevő csapatok számára közösségi élményt nyújt, a folyamatos megosztások és reflexiók segítenek az egyénnek, az adott témában való kérdéseinek tisztázásában. A közösség számára az elkészült fal egy ajándék, amely díszíti a várost.